Як буде оснащена нова патрульна поліція Тернополя

У Львівському державному університеті внутрішніх справ тривають навчання нових патрульних поліцейських Тернопільщини. Заняття завершаться у березні.

- 5 березня закінчують навчання наші патрульні поліцейські. Я буквально декілька днів тому був у них в навчальному центрі з робочим візитом, познайомився з людьми, адже до цього ми з ними фактично не контактували. Відбір  проводили  представники патрульної комісії з Києва. Ми лише забезпечували технічний процес,- розповів головний поліцейський області Олександр Богомол.

Так зараз у Львові проходять навчання 211 тернопільських слухачів, серед них понад 50 жінок. За два місяці вони повинні освоїти 26 дисциплін. Навчання тривають з понеділка по суботу включно з 8.30 до 18.20. Особлива увага приділяється вивченню тактики спеціальної та вогневої підготовки. Коли новостворена поліція вийде на вулиці Тернополя - поки не відомо. У Богомола прогнозують, що це відбудеться не раніше 20 березня, пише Номер один

Запевняють, що приймати та оснащувати «молодняк» Тернопіль уже має чим.

- Автомобілі у нас є (понад 20 ред.), їх передадуть патрульним поліцейським. Деякі доремонтували, бо були пошкоджені, деякі залишилися спаленими у ніч Гніву. Я думаю, що можливостей усе ж буде достатньо, аби ефективно працювати по Тернопільському кущі,- каже Богомол.

Що ж стосується безпеки Тернопільщини зараз, то в області у кожному районі діють групи швидкого реагування.

За словами Богомола,  аби охопити невеликі населені пункти, на території області є  намір облаштувати 21 поліцейську станцію. Найближчим часом такі з’являться у Вишнівці, Микулинцях та Золотому Потоці.

- На цих станціях працюватимуть декілька поліцейських, які нестимуть цілодобове чергування. Забезпечуватимуться вони за рахунок  коштів від місцевих новостворених громад,- пояснює Богомол.

Головний поліцейський краю сподівається, що в майбутньому працівники поліції Тернопільщини тісно співпрацюватимуть з патрульною поліцією.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео