Залозецький спиртзавод працюватиме на біопаливі

На Тернопільщин після чотирьох років простою запрацювало Залозецьке місце провадження діяльності ДП «Укрспирт». Експерти обіцяють, що тут вдасться зекономити 20% газу завдяки виробництву біогазу із відходів. 

Завод частково забезпечить потреби у паливі та знизить екологічне навантаження на навколишнє середовище у рамках проекту з утилізації фільтрату післяспиртової барди, передає ecotown з посиланням на AgroNews

Запущене у роботу 11 лютого 2016 року Залозецьке МПД працює за принципом енергозбереження і практикує використання вторинних енергоресурсів. Завод оснащений рекуперативним теплообмінним обладнанням, яке забезпечує багаторазове споживання тепла, отриманого в процесі роботи. 

На Залозецькому МПД також встановлено додаткове колонне обладнання, яке дозволяє вилучати супутні домішки спирту, концентрувати їх і виводити у вигляді додаткової побічної продукції. Як результат, крім виробництва високоякісного спирту, завод має діючі цехи з виготовлення діоксиду вуглецю, солоду пивоварного, вологого концентрату барди. 

За перший тиждень роботи Залозецьке МПД відвантажило 18,3 тис. декалітрів (183 тис. літрів) спирту сорту "Люкс". Добова потужність підприємства - 3000 декалітрів спирту етилового ректифікованого. 

Як запевняє заступник директора ДП "Укрспирт" Сергій Блескун, реанімоване підприємство працює на повну потужність, а план відвантажень продукції розписаний на місяць вперед. 

Вибір читачів за тиждень

Відео