Тернопільщина в очікуванні другої хвилі грипу (відео)

Санепідеміологи прогнозують, що незабаром Тернопільщину чекає друга хвиля грипу. Хоч за минулий тиждень показник захворюваності в області знизився, а до епідпорогів далеко, варто бути напоготові, кажуть у санепідслужбі.

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, зав. відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

«Кількість захворілих однозначно знизилася. Якщо у нас в період підвищеного рівня захворюваностічи в період епідемії ми говорили, що в нас за день хворіли близько 2000 людей, то зараз ми говоримо, що за понеділок захворіло 679 людей по області, тобто, ми бачимо зараз, що йде тенденція до зниження».

Однак, кількість госпіталізованих досі висока. За минулий тиждень близько трьохсот осіб, хворих на ГРВІ, госпіталізували, повідомляють у санепідслужбі. Також лабораторно підтверджено 92 випадки грипу, з них 84 – грип А(H1N1). Сім людей із вірусом цього грипу померли.

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, зав. відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

«Ми завжди говорили, що в епідсезон грипу є дві хвилі. Одна хвиля в нас уже пройшла, відповідно, ми все ж таки, очікуємо другу хвилю. У зв’язку з тим, що було дуже повільне зниження захворюваності, відповідно, можливо, друга хвиля буде дещо пізніше. Ми її всерівно, в березні очікуємо, що зростання захворюваності, все ж таки, відбудеться».

Попри те, Марія Павельєва заспокоює, друга хвиля буде значно меншої інтенсивності. Адже багато людей перехворіли грипом та вже мають імунітет, а також чимало тернополян вакцинувалися, повідомляє ІНТБ.  

Вибір читачів за тиждень

Відео