Тернополяни хочуть позбутися стоянки тролейбусів

У редакцію інформаційного агенства «Терен» звернулась мешканка вул. Київська Олена К., обурена тим, що водії тролейбусів облаштували на цій вулиці місце для відстою транспорту.

 І справді, із збільшенням у Тернополі кількості тролейбусів таких стоянок на перерву теж побільшало. Цей  транспортний засіб займає більшу частину проїжджої частини дороги, а також закриває оглядовість для водіїв, що проїжджають. Для прикладу, водії тролейбусів, що зупиняються на Київській, обрали для місця на перерву ділянку дороги, яка знаходиться зовсім поруч пішохідного переходу і водіям автомобілів, які повз тролейбуси виїжджають на видиму частину дороги, навіть при мінімальній швидкості, досить важко пригальмувати, реагуючи на пішохода, який з’являється з-за тролейбуса посеред дороги. Знаків через такі стоянки – теж не видно.

У коментарі щодо того, де у Тернополі передбачено стоянки громадського транспорту (в даному випадку тролейбусів) і чи дотримано, при фіксуванні таких, ПДР України, керівництвом КП «Тернопільелектротранс» нам було відмовлено, оскільки, за їхніми словами, щоб дізнатись таку інформацію, редакція повинна була б надіслати письмовий запит, який за 5 днів було б задоволено. Хоча попередньо, у телефонній розмові, прозвучали вулиці Слівенська, Тролейбусна, Малишка та 2-га лікарня, де, зазначимо, поблизу місця відстою тролейбусів, немає пішохідних переходів. Про Київську – ніхто не згадував. Щодо правил дорожнього руху, стоянку заборонено  у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів. Хоча, у «Тернопільелектротрансі», теж телефоном, мешканку вул. Київська Олену К. запевнили, що усі стоянки тролейбусів погоджено із колишнім відділенням ДАІ з обслуговування адміністративної території м. Тернополя . З’ясовується, що найпростіша інформація, щодо того чи «відпочивають» тернопільські тролейбуси у спеціально відведених та затверджених  для цього місцях, виявилась закритою для громадськості. ДАІшники радять водіям не нехтувати правилами дорожнього руху, пригальмовувати заздалегідь перед пішохідними переходами, а пішоходам – тримати пильність, бути обережними та не перебігати дорогу.

Ірина ЛИСАК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео