В Тернополі нагородили французів за волонтерство

Сьогодні представники французької асоціації  «Ванде-Україна»  Марсіаль Елі та Нене Гуййон в Тернополі отримали ордени «За волонтерську діяльність «Сила України»  від ГО «Спілка бійців і волонтерів АТО» та подяки від Тернопільської ОДА за допомогу українському війську. Окрім цього, губернатор обговорив з іноземним партнерами можливості подальшої співпраці, а саме передачі медичного обладнання лікувальним  закладам області.

 Вже протягом тривалого часу асоціація «Ванде-Україна» допомагає Петриківському геріатричному будинку-інтернату, який представники асоціації відвідали днями.

 - Сподіваюся, що наша співпраця буде мати продовження. Наші лікарні, соціальні будинки отримують серйозну підтримку в питаннях реалізації спільних проектів. Особливо цікавою є співпраця з боку Франції, - зауважив губернатор області Степан Барна. – Сподіваємося, що ті невеликі бюрократичні перепони, які є в процесі розмитнення на кордоні, ми будемо вирішувати якомога швидше.

До слова, протягом минулого року Тернопільська область отримала 80 тонн гуманітарного вантажу від «Ванде-Україна». Допомогу передали в лікувальні заклади Тернопільщини, а також малозабезпеченим сім’ям.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео