Школярі вчили дорослих правової грамотності

Всеукраїнський дитячий форум "Формула успіху правової держави очима дітей" відбувся у Тернополі. Впродовж 3-4 березня учні старших класів з різних областей України представляли своє бачення у подоланні важливих соціальних проблем.

Представлення проектів та підведення підсумків відбулось у Тернопільському національному економічному університеті, повідомляє "20 хвилин".

- Ми вже 9-й рік поспіль організовуємо цей форум в Тернополі, - розповіла директор ТНВК "Загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2"  Інна Іванюк. - Ючні виносять на обговорення та захищають проекти на досить складні теми: боротьба з корупцією, медіаграмотність, рівність заради демократії. національна толерантність, проблеми міграції тощо. Проте, це чудова можливість поглянути на одвічні проблеми "свіжим поглядом" - діти бачать усе інакше, ніж дорослі. До того ж, вони з різних куточків України, тому часто і підхід в кожної команди різний. Ми, дорослі, повинні лише дати можливість проявити себе та вказати шлях.

У заході взяли участь представники з 12-ти областей України (в тому числі діти зі Сходу). За словами організаторів, мета форуму - сформувати правову культуру насамперед в молоді, виховати патріотизм, чітку позицію допомогти взяти та участь у розбудові демократичної, правової держави. 
 

Вибір читачів за тиждень

Відео