Європейський банк надає перевагу жінкам-керівникам

Отримати гранти від 5 до 60 тисяч євро, консультації від українських та міжнародних експертів, а також кредити під інвестиційні проекти можуть представники малого та середнього бізнесу в області. Такі пропозиції озвучив представник Європейського банку реконструкції та розвитку Роман Пилипів під час зустрічі з підприємцями в облдержадміністрації 4 березня.

- Наші донори надають перевагу виробникам та експортерам. А також Швейцарія особливо підтримує ті підприємства, які очолюють жінки, - каже Роман Пилипів. – Орієнтуємся на реальні проекти, які можна, образно кажучи, помацати.

Фінансують донори інженерію, охорону навколишнього середовища, енергоефективність, маркетинг. А найголовнішими напрямками є ІТ-технології, харчова галузь та торгівля.

- Надаємо три види допомоги - це гранти з українськими консультантами, які дають в межах 5-6 тисяч євро; гранти з міжнародними експертами на проекти вартістю 60 тисяч євро, коли підприємство платить лише 5-10% та кредитування, - продовжує Роман Пилипів. – Наш офіс працює в Києві та у Львові. В Україні ми успішно реалізували 530 проектів. В Тернополі уже почали співпрацю з трьома підприємцями, дві заявки – на розгляді.

Довідково:

Європейський банк реконструкції та розвитку — міжнародний фінансово-кредитний інститут, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв'язки. Акціонерами Банку є 64 держави, Європейська комісія та Європейський банк. Країнам ЄЕС належить 55,12% капіталу, США — 10%, Японії — 8,52%, країнам операцій — 11,78% (в тому числі Україні — 0,8%), іншим акціонерам — 14,58%.

З 1991 року ЄБРР функціонує в Україні. З цього часу вклав 11 млрд євро в економіку.

Програма допомоги діє з 2004 року. Займається нею група з фінансування та розвитку МСБ в Україні. Адреса у Львові: вул. Дудаєва, 20 (2 пов.),  тел. 0322614088/0322616788.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео