Руками тернопільських поліцейських чоловік хотів знайти загублений під час п'янки телефон

Із заявою про розбійний напад та зникнення телефону звернувся до Тернопільського відділу поліції місцевий мешканець.

Останній розповів, що ще 26 лютого о 22:00 у парку "Національного Відродження" невідомий вдарив його ззаді тупим предметом у голову, через що він втратив свідомість. Оговтавшись, потерпілий виявив зникнення  мобільного телефону віртістю 2250 гривень. Подію внесли до ЄРДР за статтею 187 ККУ - розбій.

Про подію потерпілий повідомив поліцію лише через чотири дні - 1 березня. Правоохоронці почали з'ясовувати усі обставини.

За словами начальника управління кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Степана Яцуха, розбій - контрольний злочин і для його розкриття було задіяно багато людей, опитані свідки, перевірялися ломбарди, раніше судимі злочинці та наркомани.

Проте їх одразу зацікавив факт невчасного звернення про допомогу. У ході слідчо-оперативних дій співробітники кримінальної поліції вийшли на слід двох юнаків.

Уже допитуючи їх стало відомо, що наступного дня після розбою, а саме 27 лютого, вони йшли через парк "Національного Відродження" і знайшли два телефони. Набрали з телефонної книги номер та розшукали власника. Один телефон повернули, а інший залишили собі не повідомивши господарю про знахідку двох засобів зв'язку.

До розбійного нападу хлопці були не причетні.

При проведенні подальшої перевірки поліцейські запропонували потерпілому пройти поліграф, оскільки він почав путатися у показах після того, як правоохоронці дізналися історію з поверненим телефоном.

Від дитектору тернополянин відмовився і зізнався, що побиття не було, а він сам загубив телефони, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Написавши неправдиву заяву, хотів віднайти втрачений другий телефон.

У зв'язку з новими деталями правоохоронці закрили провадження за фактом розбою та ініціюватимуть відкриття провадження відповідно до статті 383 ККУ - завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Сектор комунікації головного управління національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео