Теребовлянська "Нива" продовжує заявляти про себе

Чемпіон Тернопільської області з футболу – теребовлянська «Нива», пробилася до 1/8 фіналу престижного меморіалу Ернеста Юста, який проходить на Львівщині. В 1/16 фіналу теребовлянці у серії пенальті перемогли ФК «Думна» (Ременів).

Як розповів «Номер 1» головний тренер «Ниви» Роман Курдупель, його підопічні протягом матчу володіли перевагою десь у співвідношенні 60 на 40 відсотків. Рахунок у матчі відкрив капітан «Ниви» Юрій Беркита, який замкнув дальню стійку після прострілу із флангу Олександра Юрчака. Супернику вдалося зрівняти рахунок на другій компенсованій до основного часу хвилині. Пішов простріл із правого краю, м’яч зрикошетив від оборони «Ниви» і залетів у її ворота. За регламентом змагань, при нічиї (1:1) переможця пари довелося визначати у серії пенальті. Спершу команди виконали кожна по чотири удари і всі гравці зуміли переграти воротарів суперника (у «Ниви» забивали А. Гринченко, С. Куріцький, Т. Мороз, Д. Стриєшин). П’ятий удар з пенальті гравця ФК «Думна» зумів парирувати Дмитро Андрієшин, котрий з’явився у рамці «Ниви» лише в другому таймі. А перемогу теребовлянцям приніс точний удар з «точки» Віктора Ковалика, який зафіксував остаточний рахунок у серії післяматчевих пенальті, – 5:4.

Наступний суперник «Ниви» на меморіалі Юста визначиться за результатами жеребкування. А сам матч відбудеться 5 березня на штучному полі у Винниках.

Нагадаємо, що Ернест Ервінович Юст у далекому 1962 році тренував тернопільський “Авангард”, котрий виступав у класі «Б» чемпіонату СРСР.

P.S.: Відновили підготовку до нового сезону і ще кілька обласних футбольних команд. Так ФСК «Чортків» двічі поступився, спершу команді ФК «Копичинці» – 2:3, а згодом тернопільському «Педліцею» – 1:2.

Вибір читачів за тиждень

Відео