Як народився тернопільський «Новий день»

Нещодавно молодий тернопільський гурт «Новимний Кудень» відсвяткував концертом свій перший день народження у тернопільському барі «Коза».

Рік тому тернополяни — вокаліст Руслан Гірчак і гітарист Назар Сарабун — уперше виступили разом на благодійному концерті на підтримку бійців АТО, що відбувся на тернопільському Театральному майдані. Тоді, напевно, хлопці не підозрювали, що вже в 2016 році їздитимуть із сольними концертами містами України, а також запишуть два сингли і готуватимуться до повноцінного альбому, повідомляє «Вільне життя».

Пам’ятаю, як близько року тому ми втрьох сиділи буквально на валізах, Руслан підбирав акорди до щойно написаної пісні. Уявіть собі: нова винаймлена квартира, переїзд, скрізь речі, скручені килими… Серед того безладу сидять троє на валізах, кофрах від гітар і народжується пісня, а тим часом у стіну стукають сусіди. Сьогодні композиція «Лиса гора» лунає на багатьох українських радіохвилях.

Згодом до Руслана та Назара приєдналися барабанщик Антон Нечипір і гітарист відомого на весь світ тернопільського гурту Los Colorados Ростислав Фук — так майже сформувалася рок-команда. Басиста знайшли не одразу, тому певний час із хлопцями грав Роман Деркач, потім його змінив Томаш Кантелюк. Назвалися музики «Новимним Куднем», що лебійською мовою, тобто мовою сліпців та кобзарів, означає «новий день».

На сьогодні у тернопільського гурту «Новимний Кудень» два записаних сингли – «Лиса гора» та «Герої не вмирають». Хлопці активно готуються до запису альбому «Руїна». Їхні тексти революційні та повні протесту проти свавілля влади, хоча є і ліричні та жартівливі пісні. Грає музична банда у стилі хард-н-хеві.

На концерті «Новимний Кудень» грав разом із хорошими друзями-гуртами — «Шафа Шамана» та «Залізний Хрест». Окрім двогодинного драйву і рок-музики, лунали патріотичні вірші тернопільського поета Любомира Сарабуна. Публіка відривалась як могла, адже рок ніколи не дозволить стояти на місці.

Дана НИКОЛИШИН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео