Тернопільська футзальна ліга отримала нового чемпіона

За тур до завершення чемпіонату Тернопільської Вищої футзальної ліги "Металіст" гарантував собі золоті медалі. Тепер команда матиме змогу виступити у Всеукраїнському фіналі.

Обігравши з рахунком 4:1 свого головного конкурента тернопільська футзальна команда "Металіст" стала достроковим чемпіоном Вищої ліги.

Матч між "Металістом" та "Креатор-Буд" викликав величезний ажіотаж у тернопільської публіки, яка 6 березня вщент заповнила спортивний зал "Політехнік". Забігаючи наперед варто сказати, що команди глядачів не розчарували, подарувавши справжнє видовище, повідомляє 20 хвилин.

- У цьому поєдинку обох претендентів на чемпіонство могла задовільнити лише перемога, - каже голова комітету міні-футболу та футзалу обласної Федерації футболу Дмитро Андрієшин. – "Металіст" у разі перемоги гарантував собі чемпіонство, адже перед останнім туром мав перевагу у три очки. А "Креатор", якби переміг, зміг би наздогнати лідера та сподіватися на розв'язку чемпіонату вже у заключному турі.

До слова, перший матч між цими командами у першому колі чемпіонату завершився бойовою нічиєю 3:3. Хоча "Металіст" вів в рахунку 3:0, але "Креатору" вдалося зберегти інтригу, вирвавши нічию. Цього ж разу без сумнівів перемогу здобув "Металіст", який теж відкрив рахунок першим, але цього разу наздогнати себе конкуренту не дозволив.

При цьому, чемпіону довелося грати навіть без свого найдосвідченішого капітана – Автанділа Гвіанідзе. Чоловік травмувався у одному із попередніх матчів, тож участі у вирішальній грі не брав. Капітаном "Металіста" у цьому матчі був Олександр Юрчак, для якого це чемпіонство уже є другим у кар'єрі. Адже минулого року він став першим разом з командою "Агрон-Королівський смак".

- Перемога відкриває для команди "Металіст" дорогу до Всеукраїнського фіналу, що за два тижні пройде у Житомирі, - поснює Дмитро Андрієшин. – А срібний та бронзовий призери Вищої ліги мають змогу виступити у "Елітному фіналі", що відбуватиметься в Одесі. До речі, бронзові медалі достроково здобула теребовлянська "Нива".

Заключний тур чемпіонату Тернопільської Вищої футзальної ліги відбудеться у неділю, 13-го березня. А урочиста церемонія вшанування переможців та призерів цього сезону пройде згодом, коли завершаться чемпіонати Першої та Другої футзальних ліг. Нагадаємо, що у цьому сезоні Тернопільської футзальної ліги участь бере рекордна кількість учасників – 50 команд.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео