Кримінальне провадження щодо керівника одного з медзакладів краю триває

З клопотанням про обрання міри запобіжного заходу керівникові одного з медзакладів Тернопільщини звернулися до Тернопільського міськрайонного суду слідчі Головного управління Національної поліції в області.

Окрім цього правоохоронці вимагають, допоки триває слідство, відсторонити фігуранта кримінального провадження від виконання посадових обов’язків, повідомляє «Досьє 102».

Нагадаємо, у квітні 2015 року у Тернополі оперативники викрили в отриманні 200 тисяч гривень хабара керівника лікувального закладу. Таку рекордну суму неправомірної вигоди керівник медичної установи вимагав за продовження оренди приміщення.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео