У Тернополі польські колеги планують створити навчальний осередок для військових

Робоча зустріч з представниками польської медичної компанії «Медлайн Sp.Z.o.o» відбулася 11 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Директор Регіону Східної Європи Стефан Кущак та регіональний менеджер Східної Європи Володимир Грицина обговорили із заступником голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрієм Юриком  актуальні питання щодо співпраці у сфері медицини.

Також у вказаній зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів ТОДА, правоохоронних органів, управління ДСНС, медичного університету, військової частини та комісаріату.

«Для нас надзвичайно важливо налагоджувати міжнародний контакт й подальшу співпрацю на міжнародному рівні, — зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — Необхідно визначити напрямки, у яких буде вестися наша співпраця. Зокрема, допомога у частині медичного забезпечена сьогодні актуальна як ніколи».

У рамках грантової програми польські колеги планують створити у Тернополі єдиний потужний осередок, де всі мобілізовані зможуть пройти вишкіл на цілком безкоштовній основі. Окрім навиків у військовій сфері, бійці освоять особливості надання медичної допомоги у польових умовах, курси тактичної медицини, спрямованої на порятунок життя пораненого.

«Ми зацікавлені у налагодженні якнайширшої співпраці у сфері медицини, — підкреслив Стефан Кущак. — Розглядаємо питання створення у Тернополі навчального осередку для військових цілей, співпраці зі шпиталями та медичним університетом. Також хочемо започаткувати проведення в області сучасних тренінгів для військових та пожежних цілей».

До слова, компанія «Медлайн Sp.Z.o.o» вже протягом 25 років є постачальником медичного обладнання у польські лікарні, медичні заклади, університети з метою навчання. А також обладнання для порятунку в пожежні служби, польську армію, прикордонну службу та поліцію.

«В такому осередку військовослужбовці отримуватимуть нові знання у справжніх бойових умовах. Навчання у даній сфері стане максимально ефективним, якщо в ньому буде присутній реальний елемент стресу, — розповідає Володимир Грицина. — Тобто, на полігоні пересуватиметься військова техніка, лунатимуть вистріли та вибухи».

На часі — затвердження даного проекту на рівні Міністерства оборони України, йшлося на зібранні.

«Для нас важливо сьогодні заручитися вашою підтримкою, — звернувся до присутніх Стефан Кущак. — Насамперед ми повинні отримати вашу згоду».

Наприкінці робочої зустрічі заступник голови Тернопільської ОДА, а також представники правоохоронних органів, управління ДСНС, медичного університету, військової частини та комісаріату пообіцяли стовідсоткову підтримку щодо реалізації даного проекту. Окрім цього, Юрій Юрик вручив почесному гостеві символічний подарунок.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео