Аферисти виманили валюту у тернополянки

У пастку шахраїв потрапила 19-річна мешканка обласного центру. Пройдисвіти посеред вулиці виманили з її рук 600 доларів.

Дівчина у банку отримала чималий грошовий переказ з-за кордону. Та тільки-но покинула фінансову установу, як на вулиці до неї підбігли двоє незнайомців.

Чоловіки, хвилюючись, стали розповідати, як щойно загубили чималу суму грошей, допитувалися, чи не привласнила дівчина чужих грошей. Та розгублено пояснювала, що ніякої готівки не знаходила, навіть погодилася показати власну сумку і гаманець. Пройдисвіти ж попросили показати  номінал на купюрах.

Уважно роздивившись долари, незнайомці віддали їх власниці. Та як  виявилось згодом, шахраї спритно обміняли гроші на фальшиві купюри, виманивши таким чином в жертви 600 доларів. Потерпіла звернулася за допомогою до працівників поліції.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Зловмисників розшукують.

Працівники поліції вкотре застерігають не довіряти незнайомцям! Не впускати їх до власних домівок, бути обачними при спілкуванні з ними на вулиці. Ні в якому разі не передавайте гроші до рук невідомим, навіть якщо ті представляються соціальними працівниками, банківськими службовцями чи навіть працівниками поліції. Просіть таких людей показати посвідчення, детально запитуйте про установу де працюють та мету їх візиту до ваших домівок. Перевіряйте почуту інформацію самостійно.

Не приставайте на пропозиції вигідно обміняти валюту, чи  зняти пороби з готівки. Зазвичай шахраї у такий спосіб викрадають ваші заощадження. Будьте розсудливими!

Вибір читачів за тиждень

Відео