Тернопільський митець Мар’ян Вархолік презентує виставку у Канаді

18 березня у Торонто в Канадсько-Українській мистецькій фундації відкриється виставка Мар’яна, де він уже кілька місяців працює.​

Митець розповів, як винайшов нову техніку, яку зараз використовує у своїх творіннях
Є декілька технологій в яких я працюю. З цією технікою я познайомився минулого року, коли я склеював Катедру. Після неї я встиг склеїти 2 картини Український герб та Канадський прапор. Приїхавши в Канаду я зрозумів що архітектура Канадцями не до душі, тому почав роздумувати, що краще. Тоді я зрозумів, що вони люблять спорт і думав в якій технології працювати, вирішив в цій, тому що саме ця технологія найкраще передає зображення. Така технологія вже існує але з складанням багатьох кубиків, це для мене виявилось занадто довго, тому я придумав спеціальну вирізку, яка мені заміняє ті самі сірникові кубики і економить час. 


 

Недавно майстер народних художніх промислів об'ємного моделювання Мар'ян Вархолік проводив майстер-класи у канадському Торонто.
Один майстер був в школі ЕСЛ, де я навчаюсь. Це школа поглибленого вивчення англійської мови. У ній я дав 2 майстер класи. Студенти були різного віку,  і старші і молодші, але всі були задоволені. 
На виставці у Торонто митець представить 13 своїх робіт із сірників та фото-роботи. Серед них буде й унікальний портрет Тараса Шевченка, який талановитий тернополянин завершив нещодавно. Для створення портрета великого Кобзаря йому знадобилося понад 15 тисяч сірників.


Ще Мар’ян поділився планами на майбутнє:
В Україні буду в середині травня. Думаю зробити виставку в Збазькому замку.

Даяна Костенчук

Фото з особистого архіву Мар'яна Вархоліка

 

Вибір читачів за тиждень

Відео