Чортківська молодь вчилась створювати красу з повітряних кульок (фото)

Вміти робити щось незвичне своїми руками стало дуже модним останнім часом. Всі витвори в стилі “hand-made”, безумовно, користуються надзвичайно високим попитом серед поціновувачів особливого індивідуального стилю.

До того ж, майстрам, які вміють, а найголовніше, люблять займатися цим — це ще й приносить доходи.

«Винахідливість давно перейшла за межі любительського захоплення і влаштувалася в сегмент підприємництва, відвоювавши пристойну частину ринку», - зазначила майстриня Галина Атаманчук, яка завітала до Чортківського районного центру зайнятості на чергове засідання клубу для молоді «Шлях до успіху».

Вона розкрила учасникам клубу свій секрет успіху та познайомила з тонкощами твістингу, історією його виникнення, основами моделювання та надування повітряних фігур.

«Твістинг — це створення різних фігур зі спеціальних довгих повітряних кульок та інших повітряних куль різної форми. Фігури створюються шляхом скручування в певній послідовності повітряних кульок різної довжини з подальшим з’єднанням отриманих місць скруток між собою в різних комбінаціях», - розповідає пані Галина.

Жінка вправно створює з повітряних куль вражаючі букети квітів, мультиплікаційних героїв, автомобілі та мотоцикли, сукні, а оформлені нею приміщення перетворюються на казку.

«Перед тим, як приступити до роботи, твістер обов’язково потрібно ретельно продумати, скільки повітря потрібно закачати в кульку, - ділиться секретами майстриня. - Адже чим більше у фігурці буде вигинів, тим менше потрібно повітря. А для того, щоб кулька не розкрутилася, кожен поворот потрібно повторювати три-чотири рази. Погано зафіксована фігурка дуже швидко втратить своє початкове положення. А найголовніше правило твістингу – крутити кульку тільки в одному напрямку. Латекс — це не скло і не фарфор, але по-своєму крихкий та делікатний матеріал. Кулі відчувають людську ауру. Процес створення скульптури досить клопіткий і тривалий. Для мене це і хобі, і праця, і спосіб самореалізації. Приємно, коли, побачивши фігуру, люди усміхаються, незалежно від віку, у них очі буквально починають світитися».

Присутні мали нагоду під час майстер-класу проявити свої творчі здібності у виготовленні повітряного клоуна та букета квітів.

А декілька учасників клубу, спробувавши свої сили у майстер-класі, задумались над можливістю працювати в цьому напрямку і, можливо, саме ця бізнес-ідея переросте у їхню власну справу.

Вибір читачів за тиждень

Відео