Тернополяни прощались з «кіборгом» Юрієм Динею

Провести в останню путь «кіборга» з Тернополя Юрія Диню прийшли 14 березня у Будинок печалі родичі, друзі та пересічні жителі міста. Демобілізований  військовослужбовець раптово  помер 11 березня під час реабілітації у Заліщицькому госпіталі.

- Він отримав обмороження  кінцівок під час захисту Донецького аеропорту, де захищав територію 14 днів, - розповідає командир 122 батальйону 81 бригади, де і служив Юрій, Олександр Скиба. – На той момент було до 30 градусів морозу. Юрія госпіталізували, ампутували кінцівки. Він повернувся на службу, але незабаром здоров’я знову нагадало про себе. Під час повторної реабілітації 4 лютого 2016 року його демобілізували.

Юрія згадують як порядну та надміру доброзичливу людину. Друзі говорять про його серйозні проблеми з зором, через які міг уникнути військової служби. Але Юрій навпаки домагався того, щоб потрапити в зону АТО. Ще одною перешкодою для участі в бою ставав нестандартний розмір ноги Юрія. Йому завжди було важко підібрати взуття.

- Під час реабілітації Юрій приховував усі свої проблеми зі здоров’ям. Розповідав усю правду тільки найближчим людям, - каже волонтерка з Києва Тетяна Фурманова. – Я надавала психологічну допомогу в госпіталі. Так ми і познайомились. Це була людина відкрита та щира, готова дружити, допомагати  та підтримувати інших.

Створити сім’ю Юрій не встиг. Його військова служба в АТО розпочалась в листопаді 2014 року. У грудні зайшов із підрозділом захищати Донецький аеропорт. За словами командира, проявив під час атаки мужність та відвертий патріотизм.

Редакція висловлює співчуття рідним та близьким Юрія Дині.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео