У християн східного обряду розпочався Великий передвеликодній піст (відео)

Християни східного обряду вже розпочали готуватись до Великодня. Та під приготуваннями священнослужителі мають на увазі переосмислення своїй вчинків, слів і думок.

Кажуть, під час Великого посту потрібно не лише обмежувати себе у їжі та розвагах, найперше, це – можливість подумати про сенс буття і стати ближчими до Бога, повідомляє ІНТБ.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«В цей піст треба готуватися, можливо, до якихось випробувань, можливо, до якихось перешкод, які будуть на нашому шляху духовного змагання, але також і задуматись про свою душу, призупинитися, знайти час для того, аби відставити від себе все те, що віддаляє нас від Бога, поглянути всередину і наблизитись до Бога, наблизитись до того джерела і до тієї мети, до якої ми усі прагнемо, адже ми всі у Христа охрестилися і в Христа зодягнулися».

До того ж, кажуть священнослужителі, 2016 визнаний Святим роком Божого милосердя, що його християни отримують від Господа, і яким водночас повинні ділитись зі своїми близькими.

РОМАН ДУТЧАК, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі УГКЦ

«Цього року, напевно, особливо мусимо звернути увагу на оце Боже милосердя, яке Господь хоче нам подати, у тих вчинках, які ми будемо робити, щоб ми це робили з любові до Бога. Щоб ми це не робили, бо так не можна, бо так не треба, ні, щоб ми розуміли для чого ми це робимо, що все це є для Бога. Це все є для того, аби відчути правдиве Його милосердя, правдиву милість, відкрити правдиво серце перед Ним у часі цього Великого посту».

Нагадаємо, цьогоріч християни східного обряду відзначатимуть Великдень 1 травня. 

Вибір читачів за тиждень

Відео