Аграрії Тернопільщини та всієї України готові стояти до останнього (оновлено)

«Терен» продовжує тримати руку на пульсі подій під стінами Верховної Ради у Києві. Детальніше про це можна почитати  ТУТТУТ і ТУТ.

Вже вісім тисяч представників аграрної галузі прийшли до будівлі Парламенту, аби відстояти не лише власні інтереси, а й майбутнє країни в цілому.

  • Цей законопроект (№3851-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту платників податку на додану вартість, в тому числі сільськогосподарських виробників». – прим. ред.) дійсно допоможе аграріям, адже його прийняття обіцяє встановлення єдиної системи компенсації. На даний момент, жодне з господарств немає такої можливості, - каже очільник тернопільської обласної організації Аграрної партії України Іван Чайківський. – До того ж, враховуючи майже критичний фінансовий стан українських аграріїв, зняття мораторію на продаж землі взагалі знищить індивідуальні господарства. Адже в звичайних господарників просто не вистачить грошей викупити землю.

Наразі жодних рішень в стінах Парламенту не прийнято. Але пікетувальники обіцяють стояти до кінця – уже сформований страйковий комітет, який займатиметься організацією довгострокової акції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео