Легендарний футболіст тернопільської «Ниви» став дитячим тренером

Тренерський штаб ДЮФК "Чемпіон" нещодавно поповнився без перебільшення легендарним футболістом. Передавати свої знання "Чемпіонам" відтепер буде Автанділ Гвіанідзе! В Україні цей футболіст відомий за виступами у тернопільській "Ниві", але має і серйозний досвід виступів закордоном.

А нещодавно тренер "Чемпіона" став переможцем Тернопільської футзальної Вищої ліги у складі команди "Металіст", повідомляє "Номер один".

— Автанділе, розкажи як ти прийшов у футбол? Де вдалося пограти за свою кар'єру?

— Футбольні заняття я розпочав у Грузії. Впродовж десяти років займався у школі "Динамо" з Батумі. Згодом виступав за цю команду у 1 лізі чемпіонату Радянського Союзу. Після "Динамо" кар'єру продовжив у "Гурії" з Ланчхуті. А потім потрапив у тернопільську "Ниву", якій віддав 4 роки — з 1998-го по 2002-ий. Після цього етапу кар'єри я вирушив до Болгарії, де виступав за "Ботев" з Пловдива. Згодом повернувся у батумське "Динамо". А, остаточно переїхавши у Тернопіль, я в основному грав в обласних змаганнях та у чемпіонатах з футзалу.

— Чи можеш порівняти рівень підготовки футболістів у Грузії та в Україні?

— В Україні більше фізичних навантажень. Коли я приїздив звідти, то мені було важко, адже фізичних якостей не вистачало. Можливо, зараз у Грузії цьому приділяють більше уваги. Але коли я був футболістом, то різниця була суттєвою.

— Що потрібно робити дітям, щоб досягти певного рівня і стати справжнім футболістом?

— Я переконаний, що для цього потрібно ретельно та важко працювати. Десять відсотків таланту — дев'яносто відсотків праці — це шлях до успіху. Це 40 років тому могли грати лише талановиті гравці. Зараз же талант не настільки важливий, а потрібна щоденна праця. Діти повинні любити футбол, щодня тренуватися і працювати над собою. Тільки так можна досягти своєї цілі.

— А як стати справжнім чемпіоном?

— Наш футбольний клуб "Чемпіон" ще молодий, але маємо величезну перспективу. Першочергово нам потрібно правильно готувати дітей, щоб у старшому віці їх не довелося вчити знову. Важлива і психологічна підготовка юного футболіста. Я впевнений, що "Чемпіон" рухається у правильному напрямку і наших вихованців обов'язково очікує велике футбольне майбутнє

Вибір читачів за тиждень

Відео