Неподалік Тернополя - цвинтар домашніх улюбленців (фото)

Зібрались до лісу  милуватись весняними квітами - натрапили на кладовище.  За пять кілометрів від Тернополя журналісти «Терену» знайшли масштабне несанкціоноване поховання домашніх тварин.

Просто посеред Чистилівського лісу  хтось вирішив облаштувати могильник.  Кількість імпровізованих поховань тут  зростає шаленими темпами, кажуть місцеві.  Більше того, для своїх домашніх улюбленців їх власники встановлюють у лісі  дороговартісні пам’ятники із граніту та мармуру, на яких вигравіювані  фотографії померлих тварин.  Ось тут, наприклад, прощалися з Тимошою та Флафі.

Швидше за все, на могили тварин часто приїжджають.  Біля підніжжя пам’ятників люди запалюють лампадки та приносять квіти. Ритуальні поховання тварин когось лякають, когось дивують, а інших - смішать.

А от мешканців села Чистилів кладовище насторожує, але  ніхто не може проконтролювати і заборонити таку діяльність. Хоча, самовільні поховання трупів тварин заборонені законом і небезпечні насамперед для мешканців прилеглих територій. Адже тварини помирають від різних інфекцій, а при захороненні збудники потрапляють  в ґрунтові води і можуть нашкодити здоров’ю людей, що мешкають поряд. Тим більше, що зовсім поруч із  Чистилівським лісом розташований житловий масив, де мешканці споживають воду з криниць.

Автор Яна ФРИДРАК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео