Тернопільщині загрожує друга хвиля епідемії грипу

Рівень захворюваності зростає у регіоні. Особливо вражають віруси дітей шкільного віку. Причиною такої ситуації лікарі називають несприятливу погоду.

Сира погода сприяє розмноженню вірусів, – відзначають експерти з Інституту грипу. Жителі краю скаржаться на біль у горлі, кашель і підвищену температуру тіла, пише зз. Це типові ознаки застуди. Однак самостійно ставити діагноз не варто, відзначають лікарі.

«За останній тиждень захворіло до трьох тисяч осіб. Більшість з яких діти шкільного віку. Варто бути уважним до свого здоров’я людям з групи ризику – це насамперед вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями, ослабленим імунітетом. У випадку ознак хвороби необхідно відразу звертатися до лікарів. Оскільки цього року були випадки пандемічного грипу. Маємо також летальні випадки. Загалом від початку цього року на грип і ГРВІ в області перехворіло до дванадцяти тисяч осіб. Зареєстровано тридцять один випадок пандемічного грипу. Радимо кожному підсилювати імунітет, а також дотримуватися гігієнічних норм. У таку пору важливо правильно харчуватися і тепло одягатися», – відзначив в. о. начальника головного управління держсанепідслужби в області Євген Безрукий.

Щоб не захворіти, лікарі радять вживати вітамінізовану їжу, не варто забувати і про повноцінний сон. Для профілактики потрібно використовувати маски у місцях масового скупчення людей.

Вибір читачів за тиждень

Відео