Віктор Овчарук: «Україна може жити по-європейськи»

16 березня у приміщенні ОДА відбулась зустріч з представниками канадсько-польської компанії Фундації Менеджерських Ініціатив «Тернопільщина Invest-2016».

Під час зустрічі були розглянуті актуальні питання щодо розвитку територіальних громад у межах реформи децентралізації. Голова облдержадміністрації Степан Барна визначив основні напрямки, над якими потрібно працювати.

Перше – це функціонування адміністративних установ у громадах. Наступне – організація центрів надання адміністративних послуг. Третє – це організація роботи місцевих пожежних частин та поліції, а також  функціонування місць культури та відпочинку.

Голова Тернопільської облради Віктор Овчарук запевнив, що Україна може жити по-європейськи і реформа децентралізації  - це перший крок на шляху до цього.

- Ваша область є зразковою у проведенні реформ. І це початок організованого розвитку, адже ,як ви знаєте, успіх Польщі – це успіх об’єднаних громад, які існують у нашій країні уже понад 26 років. Звичайно, у вас є ще багато проблем, таких як корупція та олігархи. Проте, я думаю, що ви все вирішите та досягнете відповідного рівня, - зазначив голова правління Фундації Менеджерських Ініціатив, Павел Прокоп.

Фото з відкритих джерел

Даяна КОСТЕНЧУК 

Вибір читачів за тиждень

Відео