«Cash Flow» - це дзеркало вашого життя

- «Cash Flow»  дозволяє проаналізувати та оцінити ваші життєві стратегії за ігровим столом та навчитися розробляти нові, ефективні для досягнення власних життєвих цілей, - сказав Дмитро Миронюк.

В квітні у Тернополі відбудеться Перший Регіональний Молодіжний Турнір з бізнес-гри «Cash flow» . Що ж таке  «Cash Flow» та як почали грати у Тернополі, ми дізнавались у організатора вищезгаданих змагань Дмитра Миронюка.

- Як ти почав грати у «Cash Flow»?

- Все вийшло так спонтано, багато читав про цю гру у книгах Роберта Кіосакі. Це впринципі людина зі світовім ім'ям у фінансовій сфері. Зовсім випадково наткнувся на афішу про  гру «Cash Flow» у Львові. Відповідно записався на неї. Відвідавши захід,  познайомився з дуже багатьма цікавими людьми. Через місяць вони проводили гру ще раз, і я знову поїхав. І мене ця гра дуже зацікавила. Проте, у Тернополі я про таку гру не чув, тож поставив собі ціль розвинути цей напрям у нашому місті. Зібрався з однодумцями і ми вирішили спробувати періодично проводити «Cash Flow». Спочатку ми навчались і проводили закриті ігри.

- Ти кажеш, що ви проводили дружні ігри, а звідки студенти університетів дізнались про «Cash Flow»?

- Були дружні ігри. Потім, коли ми вже навчились, бо вирішили залучати до гри університети, тому що цільова аудиторія для мене – студенти.  Ми почали розповсюджувати інформацію в  медичному університеті, оскільки я сам там навчаюсь. Потім ми створили неофіційну спільноту в соцмережах,  де змогли популяризувати гру у Тернополі. Познайомили з цікавими людьми, з якими почали активно працювати, та координувати роботу. Це і студенти і молодіжні організації. І коли вже ми певний період грали, та навчили їх, то з’явились гравці, яким просто грати вже стало не цікаво. Тому ми вирішили провести регіональний турнір з гри у «Cash Flow» на міжуніверситетському рівні.

- Розкажи детальніше про формат чемпіонату?

- Отож, турнір з призовим фондом індивідуально 1 000 грн та команді – 600 грн. Буде 6 команд по 6 людей у кожній, тобто 36 гравців, і це вже люди, які хочуть позмагатись за першість у грі «Cash Flow» у Тернополі.  Серед команд – 4 університети, інтелектуальна винарня «Заратустра» та «Молодіжне об’єднання «Файне місто». Спочатку буде груповий етап, після якого 18 кращих гравців переходять у півфінал, а тоді 6 – у фінал. Для учасників чемпіонату це можливість краще дослідити себе і  позмагатись за доволі хороший приз. 

- Як ти вважаєш, у чому полягає мета гри?

- Я вважаю, що мета «Cash Flow» - навчатись та розвивати стратегії у фінансовій сфері. Гра навчає базовим навикам. Показує чому є каста людей, які мають все, це 90% всіх багатств світу, а є 90% всіх людей, які мають 10% багатств. 

Фото автора

Даяна КОСТЕНЧУК​

Вибір читачів за тиждень

Відео