Фільм-спогад зібрав повний зал у «Палаці Кіно» (відео)

Повні очі сліз та аплодисменти стоячи – такою була реакція тернополян на перегляд фільму-спогаду «Люди. Майдан. Герої», повідомляє ІНТБ.

ОЛЕНА ГЕРАСИМЕНКО, автор сценарію «Люди. Майдан. Герої»:

«Варто, щоби спогади про цих хлопців жили не тільки у їх батьків і рідних – вони про них все-одно згадують щодня. А щоб вони жили в спогадах багатьох людей. Ті діти, які підростають, які сьогодні мають 10 років, через 5 років їм буде 15, щоб вони теж зростали такими національно свідомими і патріотами, які б мали приклад, що от є люди, які хотіли змін для кожного з нас».

«Нема слів. Чесно. Це настільки захопливо, душевно, що просто нема слів. Чесно».

«Люди. Майдан Герої» – це цикл з 5-ти короткометражних фільмів. Це історії молодих хлопців з Тернопільщини, які стали частинкою Небесної Сотні.

п.ОЛЯ, тернополянка:

«Ви знаєте, це не можливо передати все. Це дуже так, знаєте, дуже тяжко. І як мати, я би хотіла, щоб кожен син був з своєю мамою. Я б хотіла, щоб кожна мама тішилась своїм сином і своїми внуками. Це дуже тяжко. І я вважаю, що це дуже правильно показати такий фільм, і щоб молодь подивилася цей фільм, щоб вона оцінила те, що вона має».

ВІКТОР ШУМАДА, секретар Тернопільської міської ради:

«Напевно, якраз на таких фільмах повинно ґрунтуватись виховання сьогодні молоді, дітей в школах. Ці фільми потрібно показувати, щоб ми всі пам’ятали про ті події, не забували про тих хлопців, які поклали своє життя тоді на Майдані».

Глядачі запевняють, фільм нікого не може залишити байдужим. Кажуть, слова близьких людей Героїв змушують повернутися думками в час тих подій і згадати заради чого молоді хлопці пішли з життя.

НАТАЛЯ, тернополянка:

«Емоції зашкалюють. Тому що фільм був надзвичайно важкий, не так для перегляду, як для сприйняття. Тому що буквально можна сказати весь період фільму тих, півтора години, весь період фільму сидиш в кріслі і тебе, ну, мурашки по тілу постійні. Бували такі момент, що 2-3 рази. Ну, от єдине чого хочеться зараз найбільше, щоб цей фільм транслювали чим побільше, і чим побільше чиновників і тих посередників, «рішал» як в нас модно називати, побачили його».

ОЛЕНА ГЕРАСИМЕНКО, автор сценарію «Люди. Майдан. Герої»:

«До цього моменту ми навмисне не давали в прокат, в Інтернет, щоб його не було в Ютубі. Ми хотіли, щоб якомога більше людей могли побачити його живим серцем на великому екрані. Після цього ми плануємо також поїхати на батьківщину до тих Героїв, які, наприклад, в Кременець, хочемо відвідати Бучач. Можливо, нам сприятимуть в організації цього показу і в інших районних центрах, де будуть просто небайдужі люди. Я думаю, таких небайдужих людей, які прийшли сьогодні в Тернополі в кінопалац, буде багато».

Після того, як фільм побачать в районних центрах нашої області, а такі покази планують до кінця березня, його можна буде знайти на сайті телеканалу ІНТБ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео