Тернополяни хочуть вирішити питання з автомобільними парковками

Електронну петицію щодо облаштування парковок в новобудовах тернополянина Олега Куця оприлюднили на сайті міської ради.

- На сьогоднішній день в Тернополі  гостро стоїть питання з автомобільними стоянками та парковками, - зазначив Олег Куць. - Коли будувалися більшість житлових будинків, вони не були розраховані на таку кількість автомобілів. Тому на сьогоднішній день ми маємо прибудинкові території, узбіччя, дитячі та спортивні майданчики в житлових зонах, які щільно заставлені автомобілями, котрих менше ніколи не стане. Тому, пропоную зобов'язати будівельні компанії, при зведенні нових житлових будинків, забезпечувати їх безплатними парковками на кількість місць не менше як 50% від кількості квартир, а відсоток забезпечення парковочними місцями, буде в свою чергу показником рівня комфорту даного будинку. 

За словами тернополянина,  це також дозволить полегшити доступ до під'їздів снігоприбиральної техніки, сміттєвозів, таксі тощо, а також більш комфортно пересуватися пішоходам. Будівельні компанії в свою чергу будуватимуть підземні та багатоповерхові парковки, які зменшать площу потрібну для парковки автомобілів, повідомляє «20 хвилин».

- Із старими будинками вже нічого не вдієш, але нові не потрібно будувати за старими критеріями, а дивитися в майбутнє, - написав пан Олег. - Нові будинки повинні бути не тільки комерційно вигідні, але і комфортні для людей, та перспективні для благоустрою Тернополя. Збільшення прибудинкової території унеможливить будівництво нових будинків на найменших клаптиках землі, дитячих майданчиках, стадіонах, а дасть можливість нашому місту розширятися. 

Усі бажаючі можуть підтримати петицію. Щоб її розглянули у міській раді необхідно 250 підписів.

Вибір читачів за тиждень

Відео