У Тернополі вшанували пам’ять миротворця І. Киналя

17 березня у Тернополі вшанували пам’ять старшого лейтенанта Ігоря Киналя, який загинув під час виконання службового обов’язку у складі Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово.

Минуло вже вісім років з того трагічного весняного дня, коли ворожий осколок влучив у тернопільського бійця, повідомляє «Досьє 102».

Вранці, 17 березня 2008 року під час проведення спецоперації зі звільнення захопленої території і приміщення суду в північній частині міста Мітровиця сталося зіткнення противників проголошення незалежності Косова з поліцейськими силами ООН. Протестуючі обстріляли будинок поліцейської станції та закидали територію гранатами. Внаслідок цих дій Ігор Киналь отримав численні осколкові поранення і, не зважаючи на проведену хірургічну операцію, помер. Тернополянину посмертно присвоїли орден «За мужність» 3 ступеня та відзнаку МВС України «Хрест слави».

Вшанувати пам’ять бойового товариша в річницю його смерті до меморіальної дошки, розміщеної на фасаді ЗОШ № 3, де навчався миротворець, прийшли батьки, рідні та вчителі. Висловити співчуття родині та згадати добрим словом побратима приїхали і нацгвардійці, колишні миротворці, з якими Ігор разом служив у Косово, працівники тернопільської поліції.

- Ми зібралися тут, аби згадати добрим словом відважного бійця та вірного побратима, розділити з його рідними їхнє горе, – виступив перед присутніми начальник відділення по роботі з особовим складом навчального центру Національної гвардії України Євстахій Моспан. – Виховуйте своїх дітей такими ж мужніми сильними та відданими. На прикладі Ігоря ми навчаємо і весь особовий склад військових. Кожен рік ми повертаємося до цієї сумної дати, пам’ять про Ігоря живе й буде жити у наших серцях.

Подякував присутнім за слова підтримки батько загиблого миротворця Богдан Киналь.

- Ми вдячні друзям і побратимам, що пам’ятають про нашого сина. Він жив так, як і загинув – всюди був перший, – розповів батько.

Пом’янули Ігоря Киналя хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео