У Тернополі за кошти держави добудують церкву?

Журналісти повідомляли, що регіональна комісія відібрала 59 об’єктів соціально-культурного призначення, фінансування будівництва яких буде відбуватися за рахунок державного фонду регіонального розвитку. Серед цього переліку є дуже цікаві об’єкти.

Наприклад, пройшов конкурсний відбір проект “завершення розпочатого будівництва під притулок для дітей при “Свято-Троїцькому духовному центрі на честь Данила Галицького”.

Йдеться, про церковний довгобуд на вулиці Злуки, яким опікується відомий пастир УПЦ КП Анатолій Зінкевич. Згідно проекту, у парковій зоні має постати величний духовний центр. Щодо забудови паркової зони неодноразово піднімали шум громадські активісти та екологи. Щоправда, плани повноцінного відкриття собору добрий десяток років коригуються. За неофіційною версією, у святих отців не вистачає ресурсів на завершення будівництва.
Зараз з’явилася можливість залучити державні кошти для реалізації цього проекту.

Формальним приводом для цього стало будівництво на території комплексу притулку для дітей. У такий спосіб чиновники мають намір обійти законодавчу норму про те, що гроші виділяються тільки на об’єкти державної і комунальної власності. Формально в Україні церква відмежована від держави, тому дана територія є церковним землеволодінням. Але… в нашій державі все можливо, пише зз.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео