Волонтер кожну вільну хвилину використовує на вишивання

До передвеликоднього ярмарку готується цілий штаб Самооборони Майдану Тернопільщини.

Вже виготовляють для продажу головні убори – віночки. В суботу планують почати писати писанки. Трохи пізніше спечуть пряники. Роман Павлишин три тижні тому почав вишивати ікону "Ісус-Пастух". Сподівається, що до 22 квітня встигне завершити роботу, повідомляє "День".  

У творчому доробку волонтера вже понад десять вишитих робіт. Усі вироби були продані винятково з метою збору грошей для воїнів АТО. Волонтер кожну вільну хвилину використовує на вишивання з думкою про те, що його роботи можуть врятувати бійцям життя. Адже вилучені з продажу кошти ідуть на медикаменти, транспортні засоби, одяг, амуніцію для захисників України.    

"Міністерство оборони забезпечує бійців бронежилетами, касками, берцями, формою. Може це все не найкращої якості, але це вже видають. А оптика, транспорт, індивідуальні речі для різних спецпідрозділів – облегшене взуття для розвідки, термобілизна для спецпризначенців, – це все далі потрібно бійцям. Тобто ми намагаємося зібрати кошти на додаткові речі, що не надає бійцям держава. Справа в тому, що є підрозділи, які потребують чогось такого, що міністерство поки що не видає або видає таке, що їм не підходить", – каже Роман Павлишин. "Зараз Міністерство оборони розширює специфіку предметів, які мають видавати солдатам, але до сих пір є загальне забезпечення, тобто не розподіляють це все по потребах. Наприклад, танкісту не потрібен парашут. Різні підрозділи мають різні потреби, відповідно повинні отримати різне забезпечення".

У рамках благодійного аукціону побачень "Сила в єдності" ставки можна робити до 9 квітня. Зустрічі відбудуться всередині квітня.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео