Радикали з Тернопільщини занесли мотопомпу у Рівненську ОДА

Під час акції під стінами ОДА народні депутати розповіли, хто «кришує» бурштин на Рівненщині.

Вчора під стінами Рівненської ОДА активісти зібрались вимагати відставки голови ОДА Віталія Чугуннікова і т.в.о. начальника Нацполіції в Рівненської області Сергія Максимова, повідомляє «Прес-центр».

До громадськості приєднались народні депутати від Радикальної партії: Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько. Серед нардепів були й два радикали з Тернополя – депутат міської ради Святослав Півторак та депутат обласної ради Богдан Яциковський.

Разом із бійцем АТО Євгеном Терєховим, відомим як Титановий Джексон, депутати висловили слова підтримки громадськості.

- Ті мільярди, які вони крадуть на бурштині, - це маленькі пенсії, зруйновані школи, розбиті дороги! - Заявив під час виступу Андрій Лозовий.

Учасники мітингу звернулися до уряду, президента і голови Верховної Ради України із вимогою втрутитись у ситуацію на Рівненщині. Лозовий нагадав, що законопроект про видобуток і реалізацію бурштину, співавтором якого він є, і досі не поставлений на голосування.

- Чугунніков безпосередньо має відношення до фірми «Надра Спецленд Ресурси», яка намагається захопити 35 тисяч гектарів багатої бурштиновом землі у Березнівському та Сарненському районах Рівненщини. Злочинну діяльність голови Рівненської ОДА Чугуннікова кришує заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук.

- Якщо Президент не звільнить Чугуннікова, то ми маємо моральне право говорити, що і він несе відповідальність за діяльність бурштинової мафії, - сказав Лозовий під час виступу на мітингу, і цю думку учасники акції підтримали бурхливими оплесками.

Нагадаємо, 16 березня депутат виступав на цю тему з трибуни Верховної Ради і показав документи, які засвідчують причетність Чугуннікова до афери з «Надра Спецленд Ресурси».

За ініціативою громади, депутати-радикали, серед них і Святослав Півторак занесли до кабінету голови облдержадміінстрації мотопомпу, якою нелегально видобувають бурштин, адже, за їхніми словами, це єдине, чим займається Чугунніков на своїй посаді.

А народний депутат Ігор Мосійчук повідомив про те, що наступного тижня комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розгляне проблему нелегального видобутку бурштину та заслухає доповіді керівництва Національної поліції з цього приводу.

За результатами мітингу була ухвалена резолюція, у якій вказано, що громада Рівненщини вимагає від Президента Петра Порошенка негайно звільнити голову ОДА Віталія Чугуннікова, а від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе - звільнити в.о. начальника поліції області Сергія Максимова.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото:  «Прес-центр» 

Вибір читачів за тиждень

Відео