Товаристська крадіжка на Тернопільщині

З повідомленням про крадіжку до чортківських правоохоронців звернувся мешканець району. Потерпілий розповів, що у нього викрали банківську картку та зняли з неї понад десять тисяч гривень.

Як повідомив начальник Чортківського відділу поліції Валентин Юрчак, до крадіжки виявився причетний знайомий потерпілого, 23-річний мешканець села Біла. Чоловік раніше судимий за скоєння низки майнових злочинів.

Жертва крадіжки та підозрюваний разом навідалися в гості до спільного знайомого, котрий мешкає у Чорткові. Випивали, розмовляли, а коли товариш добряче захмелів, зловмисник вирішив скористатися безпорадністю товариша та витяг з його кишені банківську картку. На свою біду, той носив разом з карткою і записку з захисним пін-кодом.

Злодій одразу поспішив до найближчого банкомату знімати готівку. Спробував  ввести захисні дані для доступу до рахунку, однак код не підходив. Тоді злодій знову повернувся на місце злочину та забрав записку з кодом. Гроші таки вдалося зняти. Крадій розжився на чималу суму – понад десять тисяч гривень.

Частину грошей підозрюваний витратив на власні потреби, іншу вилучили поліцейські. Правоохоронці розшукали зловмисн6ика. Горе-товариш у скоєному зізнався. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно статті 185 ККУ – крадіжка.

Тривають слідчі дії.

Сектор комуніікації головного управління національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео