Об’єднані громади Тернопілля купуватимуть шкільні автобуси «до спілки»

Для шкіл на Тернопільщині, у яких на потреби АТО раніше забрали шкільні автобуси, із обласної казни виділили 14 мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 21 березня, повідомив голова обласної ради Віктор Овчарук. Він додав, що закупити автобуси планують ще цього навчального року. Проте все залежатиме від швидкості проведення тендерних процедур. 

- Наразі у всіх населених пунктах ми вирішили проблему із відсутністю шкільних автобусів по-різному, - пояснює він. - Учні ряду шкіл добираються рейсовими автобусами, декого батьки возять самі. Щоб це питання повністю закрити, треба придбати 11 автобусів.

Загалом освітянська галузь краю, за його словами, отримала 40 млн грн субвенції. Із цієї суми 13 млн 800 тис. грн на умовах співфінансування отримають об’єднані громади. За ці гроші вони також зможуть придбати необхідні шкільні автобуси.

- Ще майже два мільйони ми виділили на придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, - продовжує Віктор Овчарук. – Йдеться про проблему, що виникла цього навчального року із підручниками для 4-7 класів. Такого більше не буде.

Для оснащення шкіл сучасними засобами навчання, комп’ютерними комплексами і мультимедійним обладнанням, впровадження енергозберігаючих технологій спрямували  майже 10 мільйонів гривень.

- Окрім того, Тернопільська обласна рада дотримується чіткої позиції – зараз не можна допустити ліквідацію спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, - підсумовує очільник краю. - Цю позицію депутати висловили у зверненні до Президента і Верховної ради України. Поспішних кроків у процесі реформування спеціальних інтернатних закладів, на думку депутатів, робити не варто.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео