Студентський антикорупційний семінар відбувся у Тернополі

19 березня студентів м. Тернопіль ознайомили з інструментами боротьби з корупцією, прикладами успішних студентських антикорупційних кампаній та найбільш поширеними випадками корупції у ВНЗ. Організували захід Студентське антикорупційне бюро за підтримки USAID, USETI та Американських рад з міжнародної освіти,  співорганізаторами у Тернополі виступили ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» та Тернопільський осередок Асоціації правників України.

Такі семінари проходять зараз у всіх областях країни. Учасники, разом з експертами  -  Тамілою Кошман  (голова Сумської ОО  "Молодий Народний Рух", координатор кампанії "Де мило за 52 000?") та Владиславом Мельником (представник ініціативної групи "Драгоманівці”, співавтор законопроекту №3474)  обговорили законодавчі засади та інструменти боротьби з корупцією, корупційні схеми при вступі до ВНЗ,  механізми протидії корупції в студентських гуртожитках і при тендерних закупівлях, та боротьбу з корупцією в навчальному процесі.

Представники Американських рад з міжнародної освіти розповіли про пілотний Проект  сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project - SAIUP) який реалізовуватиметься в партнерстві із Міністерством освіти і науки України та за підтримки Посольства США.  В Україні відібрано 10 університетів, що братимуть участь у цьому проекті, 2 з яких – в Тернополі (ТНЕУ та ТДМУ ім. Горбачевського).

Участь у заході взяли близько 25-ти студентів. Міським координатором студентського антикорупційного бюро було обрано студентку 3 курсу ТНЕУ, члена ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» Маланчук Оксану.

Започаткування такої студентської антикорупційної ініціативи сьогодні є вкрай необхідним для Тернополя, так як наше місто вважається студентською столицею України, а хабарництво у вузах трапляється не рідко, студентам пора об’єднуватись та разом боротись з цією проблемою у своїх ВНЗ.

Вибір читачів за тиждень

Відео