За евакуйоване авто тернопільські водії платитимуть понад 1200 гривень

Щоб повернути автомобіль зі штраф-майданчика, водії-порушники заплатять понад 1200 гривень, розповідає заступник начальника Управління патрульної поліції у Тернополі Олег Сороковий.

Від початку роботи поліцейські відправили на евакуацію чотири машини.

- Два випадки – це неправильне паркування, а два – водіння у нетверезому стані, - каже Олег Сороковий. – Мінімальний штраф за ці порушення – 510 грн. А ще послуги евакуації, які коштують в межах 700 грн.

За час роботи патрульної поліції 90% усіх порушень складає паркування у заборонених місцях. Пішоходів поки ще не штрафували жодного разу.

- Зафіксували чотири випадки водіїв за кермом у нетверезому стані. Загалом, склали 244 адміністративних протоколи щодо порушення правил дорожнього руху водіями, - продовжує Олег Сороковий. – Будемо звертати увагу і на пішоходів, через поведінку яких також часто трапляються аварії.

За порушеннями громадського порядку та дотриманням правил дорожнього руху в місті щодня слідкує рота патрульних у кількості близько 50 чоловік. Усього в батальйоні є чотири роти. Також місто патрулюють три екіпажі – командира роти, заступника командира роти та командира батальйону.

- У роті є 20 авто-екіпажів, - пояснює заступник начальника патрульної поліції. - Тернопіль поділили на 17 квадратів, за кожним закріпили один екіпаж. Це оперативна робота, авто може приїхати за 5-7 хвилин. Також працюють піші патрулі, які змінюють місце дислокації відповідно до викликів. Окрім того, усю територію міста патрулюють екіпажі командирів.

Катерина БОЙКО

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео