На Тернопільщині проведуть Дні Грузії

Дні Грузії планують провести в Тернопільській області. Такими проектами керівництво краю хоче збільшити інвестиції грузинських підприємств, які складають лише 700 тисяч доларів.

Про це йшлось під час зустрічі з послом Грузії в Україні Михеїлом Уклебою 22 березня.

- Ми плануємо в травні організувати в Тернополі спільну конференцію із представниками бізнесу, туроператорів та преси, - повідомив МихеїлУклеба. – Окремо проведемо зустріч із студентами. Даємо можливість презентувати найпривабливіший з вашої точки зору проект. Ми розглянемо шляхи його реалізації. Завершаться такі візити підписанням угоди.

Михеїл Уклеба зазначив, що Україна є п’ятою країною за чисельністю туристів, які відвідують Грузію. А місто Батумі – постійний партнер Тернополя.

 - Близько 142 тисячі українських туристів відвідують Грузію щороку, - додав посол. – Місто Батумі має багато спільного з Тернополем. Там пройшло оздоровлення 50 бійців з вашої області. Тепер ми на шляху економічної співпраці.

Цифру прямих інвестицій від грузинських підприємств в Тернопільську область голова облдержадміністрації Степан Барна вважає недостатньою.

- Під час Днів Грузії на Тернопіллі ми побачимо ваш досвід та продемонструємо свої можливості. Особливо зацікавлені в співпраці новоутворених територіальних громад із вашими адміністративним одиницями, - підсумував Степан Барна. – Це стосується у першу чергу спиртової та переробної галузей.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео