Тернопільським студентам обіцяють зустріч із роботодавцями компанії Microsoft

Реальні знання, а не просто диплом – під таким гаслом приїхали до тернопільських студентів представники Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP). Під час зустрічі із колективом економічного університету вони розповіли про альтернативи плагіату та хабарництва.

- Сьогодні відбувається інфляція диплому. Українська освіта знецінюється на ринку праці, - розповідає координатор Проекту Тарас Тимочко. – Ми хочемо навчити студентів і викладачів прозорих та якісних методів. Це насамперед означає задати правильну мотивацію для тих, хто вчиться. А потім уже – зробити доступнішим саме навчання.

Організаторами Проекту є Американські Ради з міжнародної освіти та Посольство США в Україні. Реалізовуватимуть  його протягом чотирьох років. Для студентів проводитимуть зустрічі з роботодавцями, конкурси на бренд навчального закладу, презентації з обміну досвіду між різними вузами.

- Студенту важливо зрозуміти вимоги роботодавця, - продовжує Тарас Тимочко. - Нашим партнером є Microsoft. Із її представниками будуть мати можливість поспілкуватись тернопільські студенти. Також співпрацюємо із Федерацією роботодавців України. Мотивацію покажемо достатнім чином. Над академічним процесом будемо працювати разом із колективами навчальних закладів. Ізюминкою я вважаю вибір предметів, який потрібно впроваджувати у вузи в Україні.

Учасниками проекту можуть стати лише ті студенти, які вірять у своє майбутнє та бачать перспективи попри усі перешкоди, наголосив радник з питань культури (Посольство США в Україні) Конрад Тернер.

- Я був активним студентом, хочу ще спробувати себе у ролі викладача, - говорить Конрад Тернер. - І моя порада студентам сучасності – не зволікати і брати усе від років навчання у вузі. Завжди можна досягти більше.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео