«Електронне урядування значно спростить життя українцям», - Ірина Мовчан

Доступу до отримання он-лайн-послуг Міністерства юстиції громадянами, які не мають чи мають обмежений доступ до Інтернету, приділятимуть окрему увагу.

Про це повідомила у Тернополі президент Українського освітнього центру реформ Ірина Мовчан.

  • Саме задля цього започаткували особливу інформаційну кампанію «Електронне урядування спрощує спілкування», яку здійснюють за підтримки американського народу, наданої через Агентство США із міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Справедливе правосуддя», - уточнює вона.

Нагадаємо, упродовж 2016 року триватиме реформування територіальних органів Міністерства юстиції. На базі ліквідованих районних управлінь мають запрацювати Бюро правової допомоги. Їхні фахівці повинні забезпечити доступ населення до правової допомоги і он-лайн послуг Міністерства юстиції. Утім, без навчання не обійтися.

  • Наприклад, у партнерстві із Програмою «Бібліоміст» ми запланували провести вебінари-інструктажі для працівників публічних бібліотек по всій Україні, - розповідає Ірина Мовчан. – Тобто ми навчаємо бібліотекарів, які згодом зможуть допомогти людям знайти реєстр, зробити із нього витяг тощо.

Окрім того, фахівці планують відзняти близько 20 відео-сюжетів у форматі телевізійних програм про успішний досвід впровадження електронного урядування. Наприклад, цим шляхом успішно крокує Естонія.

  • Дізнатися необхідну інформацію просто. Так, у мережі «Фейсбук» діє сторінка «Електронне урядування спрощує спілкування», - стверджує пані Мовчан. – Адже наша кінцева мета – допомогти створити таку систему, коли українцям взагалі не треба буде виходити зі свого будинку для отримання послуг у сфері юстиції. Не доведеться ані хабарів давати, ані шукати інші шляхи, аби отримати потрібні довідки і витяги. Це дійсно спростить життя українцям.

Ще про реформу органів Міністерства юстиції на Тернопільщині читайте  ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вам потрібна правова підтримка? Корисну інформацію знайти легко:

  1. Актуальну інформацію про безоплатну правову допомогу в Україні, різні питання отримання такої допомоги, актуальні зміни у законодавчій базі щодо її надання та адреси центрів у всіх регіонах України можна дізнатися, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно у межах України зі стаціонарних і мобільних телефонів), а також – на веб-сайті Координаційного центру з надання правової допомоги legalaid.gov.ua, у соціальній мережі Facebook: facebook.com
  2. Докладнішу інформацію про Проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті: fair.org.ua або за телефоном +38 (044) 581-33-03.
  3. Додаткові відомості про діяльність Міністерства можна отримати у прес-службі Мін’юсту за телефонами: +38 (044) 271-17-62, 271-17-56, 271-16-76, 271-17-60 і в приймальні заступника Міністра юстиції Гії Гецадзе за телефоном: + 38 (044) 279-04-31, а також на Інтернет-сторінці: minjust.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео