ПАП «Агропродсервіс» уже посіяв ярі зернові

На завершенні - сівба гороху.

В агрономічній службі ПАП «Агропродсервіс» добре усвідомлюють, що кожен день запізнення із посівом ранніх ярих зернових спричиняє недобір урожаю в межах 0,1-0,5 т/га. Тому ці найхолодостійкіші культури посіяли, як тільки це дозволив робити стан грунту.

Яру пшеницю сортів «Септіма» та «Широко» посіяно на 270 гектарах, зокрема на полях сіл Настасова, Великої Луки Тернопільського і Старе Місто Підгаєцького районів.

Півтора тисячі гектарів відведено під ярий ячмінь переважно сорту «Себастьян», який висіяно на полях «Агропродсервісу» у Тернопільському, Козівському і Теребовлянському районах.

Швидшими темпами, ніж торік ведеться сівба гороху. Із запланованих 460 гектарів під горох, уже засіяно більше трьохсот гектарів. За сприятливих погодних умов вже до кінця тижня тут приступлять до посіву соняшнику на 700-гектарній площі.

Одночасно настасівські хлібороби ведуть передпосівну підготовку грунту, з одночасним внесенням мінеральних добрив, під посів цукрового буряка, кукурудзи та сої. Ця робота передусім спрямована на максимальне збереження вологи, бо насіння цукрових буряків, як і, звичайно, інших культур, повинно бути зароблене у вологий грунт. 

Вибір читачів за тиждень

Відео