Віталій Бобрівець: «Наразі про підвищення тарифів на газ з 1 квітня не йдеться»

Кабінет міністрів України не має наміру підвищувати ціни на газ для населення з 1 квітня 2016 року, однак попередня домовленість з Міжнародним валютним фондом про поступове підвищення цін існує.

Про це повідомив директор ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» Віталій Бобрівець.

Тернополяни часто цікавляться, чи дійсно планується суттєве підвищення ціни на газ для споживачів вже з 1 квітня цього року.

– Будь-яке рішення уряду про зміну ціни на газ з 1 квітня відсутнє, – зазначив Віталій Бобрівець. За його словами, в меморандумі України з МВФ 2015 року було досягнуто домовленості про те, що потрібно піднімати ціну газу до 75% від імпортованої (світової) ціни. Це означає, що ціна на газ має зрости із нинішніх “соціальних” 3,6 тис. грн до 5,5 тис. грн., однак коли це відбудеться – однозначно відповісти не можна.

– Мінімальний тариф на газ для населення встановлюється в опалювальний сезон для споживачів, які використовують газ для опалення, а також для підприємств, які надають послуги з централізованого теплопостачання. Також хочу наголосити, що соціальну ціну на газ встановлює Кабінет міністрів України, а не газорозподільні підприємства, – зазначив Віталій Бобрівець.

З 1 жовтня 2015 го по 31 березня цього року в Україні діє “соціальний” тариф на газ – 3600 гривень за тисячу кубометрів на обсяг не більше 1200 м. куб. За використаний  впродовж цього періоду газ понад 1200 м. куб. доведеться оплачувати за повним тарифом  – 7188 гривень за тисячу кубометрів.

В даний момент тривають активні обговорення , в тому числі і з представниками МВФ. Як уже зазначалося, питання тарифів на газ регулюється постановою Кабінету міністрів, а наразі  такої постанови  немає. При появі офіційної інформації щодо змін у тарифах на природний газ та будь-яких інших змін, ми відразу проінформуємо тернопільських споживачів.

Довідка: В 2015-му році Україна підписала з міжнародним валютним фондом (МВФ) меморандум, згідно з яким ціна на газ для населення має зрости на 285%. У документі говориться, що з 1 квітня 2016 українці повинні купувати газ за ціною, яка не нижче, ніж 75% від світової вартості. А вже в квітні 2017 року у відповідності до даних, зазначених в документі, населення платитиме за газ за світовими цінами ( з повним текстом Меморандуму можна ознайомитися за посиланням)

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

Вибір читачів за тиждень

Відео