До нового цвинтаря на Львівській можна доїхати лише маршруткою

Їздити на новий цвинтар, що у напрямку Львівської траси, поки що можна лише маршруткою. Будувати тролейбусну лінію там поки що економічно невигідно. Про це «Терену» розповів міський голова Сергій Надал.

До слова, незабаром добиратися на Львівську доведеться багатьом тернополянам, адже у нас прийнято прибирати могили перед Великоднем.

- Маршрутний автобус там уже курсує, - каже мер. – Рейси він здійснює за певним графіком. Якщо буде більший наплив людей, яким необхідно добратися до цвинтаря, то кількість рейсів ми збільшимо. Графік наразі вивісили на зупинці «Вулиця Львівська», звідки переважно люди і добираються до кладовища.

Нагадаємо, у місцевих ЗМІ повідомляли, що до нового кладовища на вул. Львівській пустили маршрутку №32. Але транспорт туди не їздив, бо бракувало майданчика для розвороту маршрутки. Людям доводилося йти пішки від повороту на село Довжанку або в зворотному напрямку, вздовж траси. Водії транзитних автобусів зупинялися біля кладовища, як кажуть, на свій страх і ризик, тому що там не було таблички "Зупинка на вимогу". Численні скарги в транспортний відділ міської ради або безпосередньо міському голові залишалися без результатів.

- Іншого транспорту у тому напрямку зараз запроваджувати немає сенсу, наприклад, прокладати тролейбусну лінію - економічно невигідно, - продовжує Сергій Надал. – Якщо буде розвиватися житловий мікрорайон у напрямку Львівської траси, а там запланували масив, де роздаватимуть ділянки учасникам АТО, то вже можна буде говорити про запуск тролейбусів. Але наразі є лише автобус…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. Маршрут №32 на засіданні виконкому затвердили ще у квітні 2014 р. Цей автобус мав прямувати із вул. Гетьмана Мазепи до кладовища на вул. Львівській. Повертатися через ту ж вул. Мазепи, розвертатися на кільці перед дамбою ставу, аби знову їхати у напрямку цвинтаря. 

Вибір читачів за тиждень

Відео