Перспективи розвитку науки обговорювали в ТНЕУ

В ТНЕУ проходить конференція, на яку завітали представники інших країн.

Про те, як виникла ідея організувати Міжнародну науково-практичну конференцію молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації» розповідає заступник голови ради молодих вчених Рудан Віталій.

- Ідея створити наукову конференцію виникла ще 13 років тому. Спочатку це був молодіжний форум, сьогодні – це вже конференція, яка була і по цей день є однією із найбільших в Україні. Зараз, нажаль, кількість учасників, які беруть участь у конференції значно зменшилась через ситуацію в країні.

Також пан Віталій повідомив, що цьогорічна конференція налічує близько 150 учасників, серед яких є представники таких країн як Польща, Голландія, США та Угорщина. У 2016 році ТНЕУ виповнюється 50 років, тож захід також приурочений до цього ювілею.

- Щорічно конференція проводиться в 20 числах березня. Раніше вона проводилась у лютому, але у зв’язку із збільшенням канікул була перенесена. Цьогорічна конференція присвячена до 50-річчя університету та 25-річчя Ради молодих вчених університету. Сьогодні, окрім конференції , був круглий стіл, робота по секціях. Завтра, 25 лютого – екскурсія, комунікативно-діловий бенкет.

Партнером XІII Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації» виступає підприємство «Агропродсервіс».

- Ми розуміємо, що тенденцією розвитку суспільства є зростання рівня освіти. Наразі виникає чимало питань та проблем, з якими стикається молодь, намагаючись отримати відповідний рівень знань. Також важливою проблемою виступає пошук та створення відповідних умов для здобуття освіти, підтримки молоді на цьому шляху, розвитку її інтелектуального та творчого потенціалу. Наукова конференція, що проходить зараз у ТНЕУ, є прикладом пошуку можливостей та отримання відповідних знань, а також  залучення молодих іноземних науковців. Ми з радістю вирішили підтримати Раду молодих вчених економічного університету, - зазначає Іван Чайківський, засновник підприємства «Агропродсервіс».

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео