У Бучацькому районі боєць АТО побив поліцейського

За словами правоохоронців, повідомлення про конфлікт у сім’ї надійшло від матері мобілізованого, яка просила втихомирити її сина. На місці події поліцейські з’ясували, що 26-річний боєць, який влаштував сімейну сварку, мав би бути в зоні АТО, адже його відпустка закінчилася.

На зауваження поліцейських групи швидкого реагування чоловік напідпитку  відреагував агресивно. Став чинити опір: пошкодив службовий автомобіль і наніс удар інспекторові поліції. Потерпілий правоохоронець звернувся до лікарів із забоєм лобної ділянки голови, але від госпіталізації він відмовився, повідомляє «Тернопіль Live».

Проти дебошира порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 342 ККУ – опір представникові влади під час виконання ним  службових обов’язків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян, або арешту на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років. Ще одне кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на термін до двох років, або арешту на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на такий же термін.

Вибір читачів за тиждень

Відео