Рятувальники провели акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій та ситуацій, травмування людей, рятувальники Тернопільщини проводять комплекс профілактичних заходів, спрямований на роз’яснення громадянам правил безпеки життєдіяльності.

Фахівці Служби порятунку «101»відвідують усі навчальні шкільні та дошкільні навчальні заклади області, проводять профілактичні рейди по житловому сектору, відвідують з лекціями трудові колективи підприємств та організацій.

Одним із напрямків профілактичної роботи з молоддю є проведення рятувальниками громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!».

Так, 23 березня у рамках акції, працівники Збаразького районного відділу та 4-ї державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Тернопільській області провели пізнавально-інформаційні заходи для вихованців Збаразької санаторної загальноосвітньої школи-інтернату.

На початку заходів рятувальники нагадували дітям правила пожежної безпеки у побуті та на вулиці, основні правила безпеки життєдіяльності та правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Далі на присутніх чекала демонстрація спеціальної та пожежно-рятувальної техніки, яка є на озброєнні підрозділів.

Рятувальники розповіли про технічні характеристики спеціальних автомобілів та напрямки застосування під час різних надзвичайних ситуацій.

Також, школярів ознайомили із бойовим спорядженням та технічним обладнанням вогнеборців. Фахівці Служби порятунку розповіли про призначення кожного елементу та надали можливість бажаючим одягнути спорядження, яке дозволяє під час надзвичайної події швидко ліквідувати її та забезпечує безпеку вогнеборців при виконанні завдань за призначенням.

Наостанок рятувальники провели серед школярів вікторини на знання правил безпеки життєдіяльності та вручили присутнім тематичні листівки та пам’ятки.

«Важливо не лише знати як уникнути біди, а й як діяти під час різних надзвичайних ситуацій. Пам’ятайте та дотримуйтесь правил безпечної поведінки!», - наголошували рятувальники.

Повідомляє ДСНС України у Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео