Активісти зібралися під стінами Прокуратури Тернопільської області в підтримку Давіда Саквалерідзе (фото)

ВО «Автомайдан», «Вільні люди», а також активісти «Демократичного альянсу» прийшли під будівлю обласної прокуратури, з вимогою отримати пояснення від прокурора Мартинюка, чим той керувався, коли підписував лист на звільнення Давіда Сакварелідзе.

Активісти прийшли до прокуратури з чемоданом, у якому так звані "діаманти" і вимагали від Мартинюка, щоб той сам себе звільнив.

Автомайданівці пояснили, що зараз бажають єдиного, щоб Олександр Мартинюк – прокурор Тернопільської області, пояснив, чим він керувався, коли підписував колективний лист до Генпрокурора Віктора Шокіна, у якому керівники обласних прокуратур висловили свою підтримку в конфлікті з прокурором Одеської області і заступником Шокіна Давидом Сакварелідзе.

Нагадаємо, що цього тижня Сакварелідзе заявив, що в Генпрокуратурі тривають звільнення осіб, які здійснювали провадження справи «Діамантових прокурорів». 

Підписанти заявили, що дії Давіда Сакварелідзе – це порушення вимог 3 ст. 18 Закону України «Про прокуратуру», якою встановлено пряму заборону прокурору брати участь у будь-яких політичних акціях, мітингах, страйках.

Активістів, які підтримують «Автомайдан», прийшло значно менше, ніж минулого пікетування автомайданом прокуратури.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео