Митець Володимир Шумило показав «Зачарований Тернопіль»

Творча група «Євген Удін і компанія» презентувала в обласному центрі виставку мистецьких творів художника з Тернополя Володимира Шумила.

   Заслужений художник України Євген Удін під час відкриття виставки свого побратима сказав, що Володимир Шумило – унікальний митець. Адже, мало хто знає, що його найбільша картина має двадцять п’ять квадратних метрів і зберігається у Києві. А найменша – розміром у сірникову коробочку. Це свідчить про багатогранні творчі можливості митця.

- Для кожного художника нова виставка – це етап прожитого життя. Цю виставку, на якій 27 робіт, я назвав «Зачарований Тернопіль». Жодна робота не підписана. Хочу, щоб кожен сам впізнавав ці чарівні куточки Тернополя і подумки давав підпис побаченому на полотнах. Хотів передати людям цю красу, яку я бачу навколо себе тут, у рідному місті, де я народився, де пройшло моє дитинство, де проходять мої роки, - сказав, звертаючись до гостей виставки, майстер народної творчості України, лауреат багатьох мистецьких премій Володимир Шумило.

   Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра зауважив, що у виставковому залі Тернопільського кооперативного торгівельно-економічного коледжу багато молоді.

- І це символічно, що серед людей старшого покоління, які прийшли на цю виставку, є стільки школярів та  студенів. Бо мистецтво Володимира Шумила зрозуміле і доступне різним поколінням, воно причаровує кожного, -  сказав Леонід Бицюра.

Ольга Похиляк, начальник міського управління освіти та науки закцентувала увагу присутніх на тому, що це дуже добре, що Володимир Шумило відкрив свою виставку саме у навчальному закладі, де щодня сотні дітей матимуть можливість знайомитися із його творчістю.

   Було на відкритті виставки і багато шанувальників творчості добре знаного у Тернополі художника. Серед них - відомий меценат, віце-президент з питань регіонального співробітництва Міжнародної Торгової Палати ( ICC Ukraine) Тарас Демкура.

- У своїй домашній мистецькій колекції я маю досить велику картину Володимира Шумила. Вона називається «Червоний кущ». Це справжній мистецький шедевр. Щоразу, коли зранку заходжу у вітальню і бачу цю картину, то серце радіє, нагадую собі куточок парку Топільче, відображений на цій картині, яку любить уся моя родина. Хочу, щоб пан Володимир ще довго творив і залишав нас своїх полотнах багато-багато куточків нашого міста, області та України», - сказав Тарас Демкура.

  Відкриття виставки супроводжувалося слайдами, музичним тлом, що надавало мистецькій імпрезі особливу душевну атмосферу. Виставка Володимира Шумила у Тернопільському кооперативному торгівельно-економічному коледжі експонуватиметься упродовж місяця.

  Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео