Смерть трьохрічної дитини розслідують правоохоронці

Єдину дитину втратило молоде подружжя з Шумщини. 28 березня на території районної лікарні у пожежній водоймі втопилася трьохрічна Мар’янка.

Дівчинку батьки привезли до лікарні на медогляд. Під час оформлення документів батьки відволіклися, а дівчинка вийшла на подвір’я. Побачивши її відсутність, тато почав шукати доньку, але марно. За 15 хвилин рятувальники повернули Мар’янку, але вже мертвою, повідомляє «Досьє 102».

- Була страшна тиша, яку розривали крики родичів, пригадує начальник Шумського слідчого відділення Інна Могила. Вона у складі слідчо-оперативної групи виїжджала на місце нещастя. – Приїхали родичі. Дитина постійно була на руках, як не в мами, то в тата. Вони її накривали, стукали по спині, вони сподівалися, що дитина виживе. Це страшно. Заносили до моргу дитину також батьки самостійно. Вони не хотіли її нікому віддавати.

Трагедія трапилася на очах пацієнта травматологічного відділення Володимира. Чоловік саме стояв біля вікна, коли помітив, що дитина, яка ходила по території лікарні, раптово кудись провалилася.

Чоловік почав кричати. Рятувати дівчинку кинувся перехожий. Він одразу пірнув за дитиною, але знайти її не зміг. Колодязь наповнений водою десь на півтора метри, його площа 4 на 4.

Дістали дівчинку з колодязя за хвилин 15 рятувальники. Проте малеча ознак життя вже не подавала. Намагалися врятувати життя Мар’янки медики, але їм це не вдалося.

Як каже начальник Шумського відділення поліції Анатолій Ігнатюк, вони відкрили кримінальне провадження за статтею 115 частина ККУ. Паралельно правоохоронці перевірятимуть медичний заклад та встановлюватимуть, як охоронялися всі резервуари та колодязі, чим вони накриті, хто відповідає за безпеку пацієнтів. Відповідь дасть досудове розслідування.

За словами очевидців, на території даного медзакладу знаходиться не один схожий колодязь, усі вони накриті як-небудь і чим-небудь. Деякі від нещастя відділені шматком ліноліуму, старими дверима, гнилими дошками. І лише перевірка та провадження, відкрите за фактом службової недбалості, дасть відповідь, хто ж все-таки винен та відповідатиме за смерть дитини.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео