Тернопільські нацгвардійці в парку "Загребелля" провели тактичні навчання (відео)

Жителі області під надійним захистом! Тернопільські нацгвардійці готові в будь-який момент виконати свій військовий обов’язок та захистити населення.

Ранок для тернополян, які звикли бігати довкола озера, цього разу був незвичним. В парку Загребелля, біля «Дальнього пляжу», нацгвардійці зі зброєю, службовими собаками та бойовою технікою шукали озброєних злочинців, повідомляє intb.

ВІКТОР ШЕРШУН, командир батальйону Національної гвардії (м. Тернопіль)

«Озброєна група здійснила напад на державну установу. Напад силами чергового підрозділу був відбитий і озброєні злочинці зникли у невідомому напрямку. Було прийняте рішення задіяти особовий склад батальйону, блокували район ймовірного місцезнаходження озброєних злочинців, і одностороннім пошуком, здійснюється пошук озброєних злочинців і знешкодження їх».

Раптом, при перестрілці, озброєні злочинці влучають у нацгвардійця. До нього поспішають медики та намагаються врятувати. На щастя, це лише тактичні навчання Національної гвардії і життю військового нічого не загрожує. Однак, аби в реальних подіях виконати завдання та не зазнати втрат, чималу увагу надають практичній підготовці нацгвардійців.

ВІКТОР ШЕРШУН, командир батальйону Національної гвардії (м. Тернопіль)

«Враховуючи обстановку, є потреба у проведенні таких навчань. Відповідно, як мінімум один раз в місяць ми такі навчання проводимо. Між навчаннями проводиться злагодження підрозділів, по діям в бойових порядках, а потім уже узагальнюється на відповідних тактичних навчаннях, взводних, ротних і так далі».

СТЕПАН БАРНА, голова Тернопільської ОДА

«Подібні навчання будуть відбуватися не тільки в Тернополі, вони будуть відбуватися і в районах. Якщо сьогодні були одноденні військові навчання, то ми будемо планувати проведення трьохденних навчань в районах області. Ми також працюємо в напрямку формування загонів територіальної оборони, це, виключно, з добровольців, котрі можуть бути задіяні в процесі підготовки військовослужбовців».

Також, Степан Барна наголосив, що навчання відбуваються в рамках антитерористичних заходів, які покликані боротися з проявами заколоту чи диверсійних дій з боку ворожої сторони.

Вибір читачів за тиждень

Відео