Тернополянам не вистачило любові до рідного міста, щоб увійти в п’ятірку

70 відсотків тернополян задоволені своїм містом. Це шостий результат серед інших міст України.

Такі дані оприлюднили в дослідженні, здійсненому на замовлення Уряду Канади.

Метою дослідження також було з'ясувати, як мешканці український міст ставляться до роботи місцевої влади та муніципальних сервісів, - повідомляють наші колеги з "Української правди. Життя".

Зокрема, транспортними послугами повністю задоволені лише 3% мешканців, добрими їх вважають 40%, а посередніми - 44%. Незадоволені транспортними послугами 12% тернополян.

Вважають, що Тернопіль відмінно освітлюється 2% респондентів, 36% та 37% задоволені освітленням міста (добре та посередньо - відповідно), а кожен 4-й переконаний, що освітлення недостатньо.

Прибиранням сміття задоволені 4%, 51% та 39% (відмінно, добре та посередньо) і лише 6% вважають Тернопіль брудним.

Не склалося в дослідженні з визначенням ставлення до тротуарів. Незважаючи на передвиборчі ремонти, всього 2% містян переконані, що тротуари в нас чудові, 23% вважають їх добрими, 48% - посередніми, а майже кожен третій - поганими та жахливими.

Не склалося також і з громадською активністю тернополян. 83% мешканців не прибирають вулиці, парки, не саджають дерева на волонтерських засадах. Цим можуть похвалитися лише 14% городян.

Опитування проводили у 22 обласних центрах України, а також у Маріуполі Донецької області та Сєверодонецьку Луганської області. У ньому взяли участь 19 тисяч респондентів у віці від 18 років.

Дослідження провела Rating group Ukraine за підтримки International Republican Institute. Повний звіт можна переглянути тут.

Вибір читачів за тиждень

Відео