Тернополяни самостійно взялись за озеленення міста

Адамове дерево, скандинавську горобину, катальпи та платани висаджуватимуть в Тернополі цієї весни. Із міського бюджету на озеленення виділили 30 тисяч гривень.

Цих коштів буде більш, ніж достатньо, адже тернополяни активно проявляють ініціативи власного фінансування таких акцій, каже заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський.

- Тернополяни почали любити своє місто. На Дружбі колектив педагогічного за власні кошти провів озеленення території поблизу навчального закладу, - розповідає Олег Соколовський. – Там посадили кущові насадження. Також учасники ОСББ висадили 29 ялинок. Мешканці проявляють ініціативи, ми даємо їм рекомендації щодо вибору дерев та локацій.

Тернополяни кажуть, що такі ініціативи стають інколи вимушеними через неефективну роботу міськради.

- Минулого року висадили на Винниченка декоративні сосни. Вони не прийнялись, - каже тернополянин Олексій Філь. – І це марна трата грошей. Краще було посадити звичайні дерева.

Натомість у міськраді пояснюють, що підбирають дерева з певною метою. До прикладу, за останні 10 років посадили 400 катальп. Ці дерева зменшують вологість.

Озеленення-2016 міська влада починає сьогодні, 30 березня.  На Острівці закоханих висадять 40 Адамових дерев.

- Одне таке дерево коштує до 800 гривень. Ми їх замовили у польських колег, це вже ціни зі знижками, - додає заступник начальника управління ЖКГ. –Також висадимо для початку ще 10 катальп у парку Шевченка.

Катерина БОЙКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео