На "Аляску" в Тернополі поїде тролейбус за 11 мільйонів

Більше 11 мільйонів гривень витратять з міського бюджету на побудову тролейбусної лінії на вулицях Текстильна – Леся Курбаса.

Управлінню транспорту, комунікацій та зв’язку на черговому засіданні виконкому дали дозвіл перерахувати КП «Тернопільелектротранс» 12 мільйонів 12 тисяч гривень. 672 тисячі гривень із зазначеної суми витратять на капітальний ремонт тролейбусів, все решта – на будівництво ще однієї тролейбусної лінії, повідомляє zz.

У рішенні зазначено, що безпосередньо на будівництво лінії буде направлено 6 мільйонів 35 тисяч гривень. Щоб лінія запрацювала необхідно зробити реконструкцію контактно-кабельної мережі. На це передбачено 1 мільйон 460 тисяч, на придбання проводу для реконструкції контактно-кабельної мережі – 843 тисячі, на придбання стояків для реконструкції контактно-кабельної мережі – 237 тисяч. Крім того, треба кошти на закупівлю проводу для лінії – 1 мільйон 265 тисяч, на придбання стояків для будівництва тролейбусної лінії – 700 тисяч гривень, на зовнішнє освітлення тролейбусної лінії – 800 тисяч.
Протяжність цієї лінії становитиме майже п’ять кілометрів. Вона стане частиною маршруту, який з’єднає найвіддаленіші райони міста – «Аляску» та «Дружбу». Є пропозиції пустити через Текстильну маршрут №3 або №5. Остаточне рішення з цього приводу додатково прийматимуть члени виконавчого комітету.

Вибір читачів за тиждень

Відео